Вимкнули світло, під час готівкових операцій. Що робити?

 В Україні продовжують екстрені відключення електрики. Це може застати зненацька, в тому числі коли ви користуєтесь банкоматом або терміналом. Тож уявіть, ви приходите до термінала покласти гроші на картку. Половину суми вже внесли, і раптом операція зірвалася через відключення світла. Що робити?

 Алгоритм дій наступний

Відразу ж зателефонуйте на гарячу лінію свого банку/терміналу і подайте заявку на повернення коштів. Повідомте номер платіжного термінала, його адресу, внесену суму і приблизний час проведення операції. Коли заявка буде опрацьована і гроші в терміналі перерахують, недоотримані кошти повернуть вам на карту.

Також нагадуємо, що отримати готівку ви можете не лише в банках та банкоматах, але й на касах магазинів, аптек та АЗС. Для цього необхідно оплатити будь-яку покупку карткою та попросити касира зняти з неї потрібну вам суму готівки. Отримати можна від 500 гривень, але не більше 6 000 гривень. Готівку можна зняти з карти в Укрпошті та на «Новій Пошті», звернувшись до будь-якого відділення поштового оператора.

Онлайн-мапу мережі банківських відділень, які працюватимуть навіть в умовах блекауту, можете знайти тут: https://power.bank.gov.ua/

Остання зміна сторінки: 27-12-2022 10:50