Про стан додержання прав і свобод представників ромської національної меншини в умовах воєнного стану на території Мукачівського району

Про стан додержання прав і свобод представників ромської національної меншини в умовах воєнного стану на території Мукачівського району говорив сьогодні очільник Мукачівської РВА Едгар Токар з Михайлом Спасовим —  Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів та працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 

Едгар Токар зазначив, що найчастіше порушуються права ромської нацспільноти на працю, медичну допомогу та освіту.

Тож на зустрічі обговорили план заходів із виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року.  Окреслили перспективи подальшої співпраці з реалізації конкретних проєктів на виконання Стратегії.

Не оминули питання залучення Міжнародних фондів для потреб ромського населення. 

"Михайло Спасов відмітив титанічну роботу всього населення Мукачівського району, які з самого початку російського вторгнення об'єдналися та кинули всі сили на розміщення вимушено переміщених осіб. 

 Разом з головами громад краю, представниками ромської спільноти та моніторинговою групою визначили напрями співпраці з налагодження комунікації щодо захисту прав ромської національної спільноти." - підсумував зустріч начальник Мукачівської районної військової адміністрації.

Остання зміна сторінки: 22-03-2023 08:31