Про документування осіб з числа ромської національної меншини говорили в Мукачівській РВА

В обговоренні взяли участь Перший заступник начальника Мукачівської РВА Святослав Туз та заступник Андрій Данканич, Представник Уповноваженого з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков, представники профільних державних інституцій (Мін'юсту, ДМС, ДЕС, Національної Поліції України), Безоплатної правової допомоги, УВБК ООН, Міжнародної Благодійної організації "Ромський жіночий фонд Chiricli.

Як зазначили на зустрічі, тільки у Мукачеві за неофіційними даними громадських організацій кількість недокументованих ромів сягає 3-5 тисяч осіб. Тож обговорили необхідність проведення більш детального аналізу з документування ромів та створенню алгоритму спрощення процедури паспортизації недокументованих осіб за участю профільних державних інституцій.

Документи оформлюють в межах проєкту Ради Європи «Підтримка реформи правової бази щодо національних меншин та стійкості національних меншин і ромів в Україні».

Завершення реформи законодавчої бази щодо національних меншин є однією з семи рекомендацій, яку надала Європейська Комісія у своєму Висновку щодо заявки України на членство в ЄС.

Остання зміна сторінки: 09-06-2023 13:42