""Важливими елементом протидії підліткової злочинності та бездоглядності є організація дозвілля неповнолітніх, залучення до навчання, у тому числі до позашкільної освіти." - Святослав Туз

Сьогодні на спільній нараді з керівниками Мукачівської, Великолучківської, Горондівської, Кольчинської, Івановецької, Верхньокоропецької й Чинадіївської місцевих рад, начальниками служб у справах дітей та управління/відділів освіти, директорами шкіл, представниками правоохоронних органів та керівниками структурних підрозділів РВА перший заступник начальника Мукачівської РВА Святослав Туз обговорив стан протидії дитячій злочинності, захист прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, а також розкриття і розслідування кримінальних правопорушень у сфері охорони дитинства.

"На жаль, за перше півріччя 2023 року кількість вчинених неповнолітніми або за їх участю кримінальних правопорушень  на території Мукачівського району зросла з 11 до 15. Актуальним також залишається питання психологічного насильства у вигляді булінгу в закладах освіти, жертвами якого є здебільшого учні 11-15 років" - зазначив Святослав Туз.

Перший заступник керівника окружної прокуратури Юрій Пехньо додав, що упродовж січня — червня 2023 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 42 кримінальних правопорушень у 41 кримінальних провадженнях, де потерпілими є неповнолітні, у тому числі 26 кримінальних проступків та 16 злочинів.

"Важливими елементом протидії підліткової злочинності та бездоглядності є організація дозвілля неповнолітніх, залучення до навчання, у тому числі до позашкільної освіти. Робота на даному напрямку потребує активізації. Головне  — забезпечувати превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень" - наголосив перший заступник керманича краю.

Остання зміна сторінки: 20-09-2023 15:38