Форум з питань протидії та запобігання насильству у Закарпатській області

За дорученням голови Мукачівської РВА Едгара Токара  Андрій Данканич — заступник голови Мукачівської РВА взяв участь у Форумі з питань протидії та запобігання насильству у Закарпатській області.

На форумі обговорили налагодження ефективної та міжвідомчої співпраці та розвиток системи послуг у сфері запобігання та протидії насильству в Закарпатській області, а також поширення інформації щодо запобігання та реагування на випадки ГЗН та домашнього насильства відповідно до законодавства України.

"Ведення бойових дій, окупація, втрата рідних й житла, катування та інше лягло важким тягарем на кожного українця. За місяці повномасштабної війни експерти фіксують зростання випадків насильства щодо молодих жінок порівняно з періодом до 24 лютого 2022 року. Враховуючи виклики, які поставила перед нами війна, необхідно консолідувати всі сили для попередження та профілактику будь-якого насильства, оперативне реагування на його випадки та надання необхідної допомоги постраждалим від такого насильства"- наголосив заступник керманича краю.

Так, на форумі, в якому взяли участь представники громад краю, керівники структурних підрозділів РВА, Управління Верховного Комісара у справах Біженців ООН, представники Національної Поліції України, правової допомоги, соціального захисту, міжнародної організації та громадського сектору, ГО "Неємія", презентували та обговорили такі важливі теми, як:

- взаємодія суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії ГЗН та ДН та роль громадських організацій;
 
- основні напрямки та пріоритети роботи ЦДВ

- ризики ГЗН у кризових ситуаціях,  під час воєнних дій та переміщення осіб з метою пошуку безпечного місця

- проблемні питання та напрямки  реалізації програми запобігання та протидії домашньому насильству в Закарпатській області

 - механізми підтримання спеціалізованих сервісів з протидії ГЗН у громадах 

- роль Національної поліції у забезпеченні належного реагування на домашнє насильство та насильство за ознакою статі

- послідовність юридично значимих дій для  отримання правового захисту у випадках ГЗН та ДН

- роль громадського сектору у запобіганні та протидії ГЗН та ДН на прикладі ГО «Неємія»

- інтеграція дітей ВПО у місцеві громади як інструмент зниження ризиків булінгу в дитячому колективі.

Остання зміна сторінки: 25-10-2023 14:43