Регіональний форум "Реформування харчування: виклики, досягнення, перспективи"

Очільник Мукачівської РВА Едгар Токар спільно з головами РВА, очільниками місцевих рад, керівниками структурних підрозділів РВА,що відповідають за освітній напрям, та місцевих органів освіти взяв участь у регіональному форумі « Реформування харчування: виклики, досягнення, перспективи»

Регіональний форум відкрила перша леді України Олена Зеленська. Дружина Президента підкреслила, що попри все наші діти вчаться, а вчителі навчають, тому зараз основне завдання – максимально підтримати цю відвойовану освіту. 

 «Ми й раніше казали, що від якості харчування залежить якість навчання, сприйняття інформації. Уявіть, як ця якість важлива зараз – в умовах щоденного стресу, та й взагалі наші діти проходять такі страшні воєнні випробування, що дати їм сили це все пережити – наш обов’язок», – наголосила у відеозверненні Олена Зеленська.

Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА привітав учасників форуму, який стане ефективним майданчиком для обговорення ключових аспектів реформування системи харчування в закладах освіти з урахуванням розвитку гірських територій, віддалених населених пунктів і мультинаціональності нашого регіону.

Нагадаємо, нещодавно Уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на наступні п’ять років. Вона враховує такі 4 основні напрямки:

організація якісного та безпечного харчування: закупівлі та фінансування;

відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід. Дотримання вимог системи НАССР;

розвиток кадрового потенціалу;

впровадження нових норм харчування, меню, а також формування культури здорового харчування.

Такі заходи є дуже важливими, адже саме правильне та здорове харчування у навчальних закладах дозволить нашим дітям зростати сильними та здоровими, а також попередить у майбутньому появу різних захворювань. Також запровадження оновлених меню в школах буде яскравим прикладом, що здорове харчування – це не тільки корисно, а ще й дуже смачно.

Остання зміна сторінки: 16-11-2023 09:47