Засідання районної комісії з ТЕБ та НС щодо спалаху кору на території Мукачівського району

Попри широке впровадження вакцинації у різних частинах світу й досі виникають спалахи кору. На жаль, Україна не виняток.

Про ускладнення епідемічної ситуації та реєстрацію спалаху кору на території Мукачівського району говорили сьогодні на позаплановому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Станом на 20 травня 2024 року у Мукачівському районі зареєстровано спалах кору із загальною кількістю постраждалих 11 осіб, усі — діти до 17 років. Летальних випадків від кору не зареєстровано.

У епідемічний процес залучені дві територіальні громади: Свалявська (2 хворих) та Чинадіївська (9 хворих). Випадки кору зареєстровані серед осіб ромської національної меншини, які схильні до мігруючого способу життя. Серед захворілих 70% не щеплені проти кору, 20% мають одну дозу вакцини КПК, у 10% статус вакцинації невідомий.

У підсумку роботи засідання комісії начальник Мукачівської РВА Сергій Гайдай дав доручення посилити заходи з вакцинації проти кору та прозвітувати про пророблену роботу.  А також проводити моніторинг ситуації із захворюваністю в районі, вжити всі необхідні заходи, які забезпечать зменшення і припинення розповсюдження інфекції у населених  пунктах краю.

Нагадуємо, що найкращий та єдиний спосіб профілактики кору — активна імунізація. Перше щеплення проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, друге — у шість років. Діти, які отримали щеплення, легше переносять недугу, а також зможуть уникнути важких ускладнень. Діти, які пропустили щеплення у відповідні терміни, повинні якомога раніше отримати пропущені дози вакцини.

Не наражайте своїх дітей на небезпеку! Вакцинуйтеся та будьте здорові!

Остання зміна сторінки: 29-05-2024 13:09