З турботою про найменших… В РДА відбувся семінар із завідуючими ДНЗ

З метою підвищення кваліфікації працівників ДНЗ та попередження неприємних ситуацій, вчора, 14 лютого, за участю голови райдержадміністрації Сергія Гайдая відбувся семінар-навчання із завідуючими дошкільних закладів району щодо організації харчування дітей.

Також, на семінарі були присутні начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Світлана Кешеля та в.о. начальника Держпродспоживслужби району Василь Туряниця.

Спочатку, до присутніх звернувся голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай. Він привітав усіх зі святом закоханих та побажав взаємного кохання, миру і злагоди у родинах.

Далі, Сергій Володимирович згадав про нещодавній неприємний інцидент у одному з дитсадків району, та наголосив на необхідності ретельнішого ставлення до харчування дітей. «Все, що ми робимо, ми робимо заради дітей, адже вони наше майбутнє. Тому, питання освіти, як шкільної, так і дошкільної, були, є, і будуть на моєму особистому контролі», - наголосив очільник району.

Звернулася до колег і начальник управління освіти, молоді та спорту адміністрації Світлана Кешеля. Вона відзвітувала про стан справ у дитсадку с. Павшино, де нещодавно частина дітей захворіла: «Зараз, усі дітки вже здорові. Як стало відомо після досліджень, причиною захворюваності дітей стало не харчове отруєння, а інфекція. Та, щоб уникнути непорозумінь у подальшому і убезпечити перш за все дітей, ми і вирішили провести таку нараду», - констатувала Світланна Іллівна.

Далі, з доповіддю на тему організації харчування в дошкільних навчальних закладах виступила головний спеціаліст Держпродспоживслужби району Світлана Демко. Вона ознайомила працівників ДНЗ з рекомендаціями щодо правил поводження на кухні, з усіма вимогами, нормами та правилами чинного законодавства про харчову промисловість. Також, особливу увагу Світлана Олександрівна звернула на умови транспортування та зберігання продуктів, їх приготування та стан кухні, на якій вони готуються. Наголосила спеціаліст і на правилах складання меню: «Головне, меню дітей повинно бути збалансованим. В залежності від пори року, повинна бути достатня кількість овочів та фруктів, зелені та м’яса», - наголосила пані Світлана.

На закінчення, разом з матеріалами семінару кожен учасник отримав шаблони внутрішніх документів для зручного формування справ.

Остання зміна сторінки: 18-10-2018 14:15