Нарада з питань ситуації в Україні, пов’язаної з випадками захворюваності на ботулізм відбулася в Мукачівській РДА

Вчора, 7 червня, виконуючий обов’язки голови Мукачівської райдержадміністрації Андрій Данканич провів оперативну нараду з в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Мукачівському районі Василем Туряницею та начальником управління економічного розвитку та торгівлі РДА Ігорем Яворським з питань попередження погіршення ситуації, пов’язаної з випадками захворювання на ботулізм в Україні.

Як повідомив в. о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Мукачівському районі Василь Туряниця, наразі в нашій країні зареєстровано 3 випадки захворювання на ботулізм у мешканців м. Києва, у тому числі 1 випадок летальний. Всі вони пов’язані з вживанням в’яленої риби різних видів, придбаної в супермаркетах міста.

«Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві розпочато проведення позапланового обстеження тих торгових марок, продукти харчування яких стали причиною захворювання громадян. При проведенні розслідування було виявлено невпорядкованість документації у постачальників. Та головною проблемою є те, що встановити повний перелік торгівельних мереж, до яких постачалась дана продукція неможливо. Тому, задля інформування населення та попередження можливих небезпечних ситуацій і в нашому районі проводиться перевірка найбільших торговельних комплексів та супермаркетів на наявність продукції небезпечних торгових марок. Наразі, спеціалістами управління Держпродспоживслужби таких загрозливих продуктів харчування не виявлено», - повідомив Василь Андрійович.

 

Інформаційна довідка:

Ботулізм - хвороба, що виникає в результаті отруєння токсинами бактерій ботулізму і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи. Бактеріїмістять одну з найсильніших у природі отрут - ботулотоксин. Його смертельна доза для людинискладаєусьоголише 0,3 мкг. Зараженнялюдиниботулізмомвідбувається при вживанніпродуктівтваринного і рослинногопоходження: забрудненихклостридіямифруктів і овочів, неправильно консервованихпродуктів, через ковбаси, шинку, копченурибу. В останні роки у виникненніботулізму не останню роль відіграютьконсервовані, в домашніхумовах,гриби та інші продукти харчування.

Остання зміна сторінки: 18-10-2018 14:14